Näkyvyysklikkaamalla

02 syyskuuta 2020

Liikkumiskyselyn tuloksia osa 1/2

Metro Kivenlahteen – uusi bussilinjasto -projektin liikkumiskysely keräsi yhteensä 4114 vastaajaa ajalla 3.8.–23.8.2020. Kiitos paljon kaikille vastaajille!

Tässä blogipostauksessa käymme läpi liikkumiskyselyn tuloksia yleisellä tasolla – kuinka tyytyväisiä nykyiseen joukkoliikenteeseen ollaan, mistä suunnilta vastaajia kyselyyn tuli ja minne ensisijaisesti toivottiin metron liityntäyhteyttä. Kyselyssä oli mukana muutamia kysymyksiä, joihin pystyi halutessaan jättämään myös vapaamuotoisia kommentteja. Avoimia vastauksia annettiin todella paljon etenkin nykylinjaston ongelmakohdista, mutta myös kommentteja nykylinjastossa toimivista asioista sekä paljon muita ajatuksia alueen joukkoliikenteestä. Avoimien kysymysten teemoista teemme vielä erillisen blogipostauksen. Järjestimme etäyhteyksiä hyödyntäen kaksi asukastyöpajaa (24.8. ja 1.9.), joissa pääsimme jo hieman syventymään esille nousseisiin teemoihin asukkaiden kanssa. Työpajojen keskusteluista teemme myös vielä erillisen koosteen blogiin.

Liikkumiskysely painottui Suur-Espoonlahden alueelle. Saimme kattavasti vastauksia suunnittelualueen eri puolilta ja kaikkien linjojen käyttäjiltä. Suosituin vastaajien käyttämä bussilinja oli linja 165 (9,8% vastaajista). Eniten vastauksia saimme Espoon puolelta, mutta kattavasti myös Kirkkonummen puolelta, etenkin Masalan suunnalta.



Kyselyyn tuli monipuolisesti vastauksia eri ikäryhmistä. Alueen nykyisen joukkoliikenteen koettiin palvelevan keskinkertaisesti (keskiarvo tasan 3) vastauksien painottuessa kohtiin 2, 3 ja 4. Ääripäät (ei palvele ollenkaan ja palvelee erinomaisesti) saivat kumpikin hieman yli 200 vastausta. Selvästi eniten parannusta kaivattiin nykyisten linjojen reiteissä. Nykyisten linjojen reitteihin toivottiin parannusta etenkin Saunalahden alueelta sekä Latokaskessa. Mielenkiintoisena nostona tuloksista oli havaittavissa, että samoilla alueilla osa matkustajista kokee nykylinjaston palvelevan todella hyvin, kun taas osa kokee, että linjasto ei palvele ollenkaan. Luonnollisesti yksilöidyt matkustustarpeet vaikuttavat linjaston koettuun toimivuuteen.

 

Liikkumiskyselyn vastaajien ikäjakauma.

 

 

Taulukko, kuinka hyvin alueen joukkoliikenteen koetaan palvelevan tällä hetkellä

 

 

Taulukko, mitä ominaisuuksia joukkoliikennetarjonnassa tulisi kehittää

 

Vastaajien työ- ja opiskelupaikat jakautuivat Espoossa Etelä-Espoon osalta suhteellisen tasaisesti nykyiselle ja tulevalle metrokäytävälle painottuen erityisesti Otaniemeen. Metroasemien lähialueiden lisäksi rantaradan juna-asemat Kauklahti, Espoon keskus ja etenkin Leppävaara nousivat työ- ja opiskelupaikkojen merkinnöissä esille. Helsingin kantakaupungin osalta matkoja tehdään laajasti keskustan alueelle. Vastauksia tuli metrolinjan varrelle aina Kalasatamaan asti. Tämän lisäksi vastauksia merkittiin paljon Pasilaan ja Teollisuuskadun varrelle. Myös Meilahden alue nousee selvästi isona keskittymänä vastauksissa.   


Kysyimme tarkentavissa kysymyksissä mihin vastaajat haluaisivat heidän liityntäyhteytensä ensisijaisesti suuntautuvan. Vastauksista nousivat esille vastaajien kotipaikkojen lähimmät uudet asemat Espoonlahti ja Kivenlahti sekä nykyisistä metroasemista Matinkylä.

 


Seuraavissa kartoissa on esitetty kotipaikkoja vastaajilta, jotka ovat halunneet liitynnän suuntautuvan ensisijaisesti Kivenlahteen/Espoonlahteen tai Matinkylään. Kartoissa on suodatettu vastaajien kotipaikkoja yllä olevan kysymyksen perusteella. Alueelliset erot ovat havaittavissa isossa mittakaavassa useimmilta alueilta, mutta esimerkiksi Latokaskesta tulleissa vastauksissa oli paljon sekä Espoonlahtea että Matinkylää ensisijaisena liityntäasemana. Kirkkonummen osalta vastauksista enemmistö toivoi liityntäyhteyden suuntautuvan Kivenlahteen/Espoonlahteen, vaikka Matinkyläänkin oli huomattava määrä vastauksissa.





Julkaisemme pian myös koosteen liikkumiskyselyn muista esille nousseista teemoista. Hyödynnämme saatuja vastauksia suunnittelun pohjatietona, mutta tarkempia suunnitteluratkaisuja pohtiessamme meille varmasti nousee vielä lisäkysymyksiä mieleen. Näihin tulemme varmasti kysymään teidän näkemyksiä myöhemmin.

Heräsikö näistä tuloksista jotain kysymyksiä mieleen? Jatketaan kohta avoimien kysymysten tulosten parissa 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti